Članek
Spomladanska nega kože

Čeprav smo že dodobra zakorakali v spomlad, ki nam postreže z lepšimi dnevi, sprva pa tudi s spomladansko utrujenostjo, pa morda še nismo uspeli popolnoma pripraviti naše kože.

Objavljeno May 22, 2024

Čeprav smo že dodobra zakorakali v spomlad, ki nam postreže z lepšimi dnevi, sprva pa tudi s spomladansko utrujenostjo, pa morda še nismo uspeli popolnoma pripraviti naše kože.

Po dolgi zimi, ko smo kožo zakrivali in mazali s težkimi in mastnimi kremami, je sedaj čas, da jo razkrijemo in poskrbimo tudi za ustrezno nego, ki ji bo omogočila, da zadiha, se ustrezno zaščiti in regenerira.

Poseben pomen spomladi namenimo tudi zaščiti kože pred sončnimi žarki.

Pomembno je, da izvedemo piling obraza in telesa, ki bo kožo regeneriral, osvežil, ji podaril svež videz, hkrati pa jo tudi pripravil, da bo lahko vase sprejela koristne učinke negovalnih izdlekov.

Doma lahko sami pripravimo piling iz zgolj 2 sestavin. Zmešamo nekaj žličk navadnega jogurta in pšeničnega zdroba, nanesemo na navlaženo kožo, nežno vmasiramo in izperemo z vodo. Po pilingu, kožo navlažimo, na obrazu s kremo, drugod po telesu pa z losjonom. Dobro je, če krema vsebuje zaščitni faktor, saj se tako izognemo nanosu dodatnega izdelka. V kolikor krema zaščitnega faktorja ne vsebuje, pa uporabimo še drugo kremo z njim, saj se le tako izognemo prezgodnjem pojavu gub in neprivlačnih pigmentacij.

Ne smemo pa pozabiti tudi na ustnice, ki so bile pozimi posebej izpostavljene "grobim" vremenskim razmeram. Doma se lahko lotimo pilinga za ustnice tako, da jih nežno ščetkamo z zobno ščetko. Tako bomo odstranili odvečno odmrlo kožo. Seveda potem poskrbimo za nanos balzama, ki bo ustnicam povrnil vlago in lipide.

Pomembna je tudi nega rok in nog. Posebej roke, so poleg obraza izpostavljen del telesa, zato potrebujejo dobro vlaženje, kar zagotovimo z redno uporabo vlažilne kreme, ki naj tudi vsebuje zaščitni faktor. Pri zelo izsušenih rokah, si lahko pripravimo masko z banano, pri kateri zrelo banano dobro pretlačimo, zmešamo z 2 žličkama zmehčanega masla, pustimo nekaj minut in speremo s toplo vodo.

Na koncu ne pozabimo tudi na nego stopal, ki so pozimi sicer bila zaščitena, vendar pa jih bomo na spomlad izpostavili, zato je njihova urejenost ključna. Privoščimo si lahko naravno kopel za stopala, za katero potrebujemo: sok 1 limone, 1/4 žličke mletega cimeta, 2 žlici olivnega olja in 2 žlici mleka. Mešanico damo v posodo s toplo vodo, noge namakamo 15 minut, nato v primeru trde kože le-to odstranimo s strgalom, noge operemo z milom in namažemo s kremo.

Tako, sedaj smo pripravljeni, da z dobro negovano kožo pričakamo poletje.

Vsi recepti vsebujejo naravne sestavine, ki jih najdemo v kuhinji, držimo se namreč dejstva, da kar je primerno za kožo, je primerno tudi za prehrano.

#KozmetikaMeze #NaravnaKozmetika #Nasveti