Članek
Maske in pilingi domače izdelave

Velikokrat imamo doma (v hladilniku ali shrambi) pospravljene sestavine, ki jih lahko uporabimo tudi za piling ali masko obraza. Potrebujemo le prave sestavine, pridne roke in že je pred nami lastno narejen piling ali maska.

Objavljeno May 22, 2024

V nadaljevanju vam predstavljam nekaj izjemnim »receptov«. Navdušeni boste nad njimi.

Velikokrat imamo doma (v hladilniku ali shrambi) pospravljene sestavine, ki jih lahko uporabimo tudi za piling ali masko obraza. Potrebujemo le prave sestavine, pridne roke in že je pred nami lastno narejen piling ali maska. V nadaljevanju vam predstavljam nekaj izjemnim »receptov«. Navdušeni boste nad njimi.

Piling s sladkorjem
V posodici zmešajte sladkor in olivno olje ter ga nanesite na telo v krožnih gibih. Sperite pod tušem in potapkajte z brisačo.

Piling za mehko kožo s soljo
Segrejte nekaj žličk medu in dodajte, grobo mleto, morsko sol. Vmasirajte s krožnimi gibi, pustite delovati nekaj minut in nato sperite.

Piling s črno čokolado
Stopite dva koščka črne čokolade in zmešajte z dvema žlicama naravnega jogurta, dodajte žlico medu in mlete mandlje ter se prepustite pregrešno dobremu pilingu, ki bo blagodejno vplival na vaše počutje.

Poživljajoč piling s kavo za dobro jutro
Zmešajte dve žlici kave z olivnim oljem in s krožnimi gibi vtrite v telo, pustite delovati nekaj minut in sperite. Dan boste začeli polni energije.

Maska s kakavom za suho in občutljivo kožo
V posodi zmešajte naslednje sestavine: grenki kakav, med, sladko smetano in mlete ovsene kosmiče. Maso nanesite na očiščen obraz in pustite delovati 15 minut, nato sperite z mlačno vodo.

Anti-age maska
V posodi zmešajte naslednje sestavine: drobno nastrgan korenček, med, olivno olje in bio limono (če imate suho kožo, dodajte le nekaj limone). Maso nanesite na očiščen obraz in pustite delovati 15 minut, nato sperite z mlačno vodo.

Jagodni piling ali maska
V posodi z mešalnikom zmešajte dve jagodi, dodajte žlico medu, žlico olivnega olja, žlico kisle smetane in žlico kokosove moke. Maso nanesite na očiščen obraz, nežno masirajte in pustite delovati nekaj minut, nato sperite z mlačno vodo. Počutili se boste kot prerojeni.

#KozmetikaMeze #NaravnaKozmetika #Nasveti